Log in

Film en Audiovisuele Media, hbo in 3 jaar

Fotograaf: Annemoon van Hemel
Na het volgen van een mbo film-opleiding wil je misschien wel doorstromen naar het hbo. Dan is het mogelijk om de hbo-opleiding Film en Audiovisuele Media in 3 jaar te volgen in plaats van de reguliere 4 jaar. Hiermee is het bij de Dutch Filmers Academy mogelijk om op mbo-niveau te starten en na 6 jaar af te studeren op hbo-niveau.

Bewegend beeld is het communicatiemiddel bij uitstek. Voor ieder verhaal, op ieder platform, in iedere context. Naast films en series voor het grote publiek ontwikkelen opdrachtfilm en nieuwe online media zich razendsnel. Het gevolg is een groeiende vraag naar jong talent, allround filmers met een eigen visie op het medium.

De opleidingsvariant Film en Audiovisuele Media speelt in op de groeiende vraag van opdrachtgevers. 

Iets voor jou? Film en Audiovisuele Media geeft je ruimte om te ontplooien tot een creatieve ondernemende allround filmer die werkt vanuit eigen visie en onderscheidend vermogen.

Benieuwd naar het verhaal van een student van de opleiding? Lees deze hier.

Wanneer je vanuit het mbo doorstroomt naar de hbo-opleiding Film en Audiovisuele Media dan volg je de opleiding in 3 jaar. Je hebt per week 15 contacturen. Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor het ontwikkelen van alle technische vaardigheden met betrekking tot onderwerpen als script writing, cinematografie, locatiescouting, casting, research, productie, filmtechnieken, beeldbewerking, montage en sound. Verder besteden we aandacht aan achtergronden als filmgeschiedenis, cultuurfilosofie en communicatie, analyse van film en audiovisuele media, maar ook aan vooruitzichten zoals cultureel ondernemerschap, financiering, (film)marketing en multimedia.

Daarnaast is het vormen van visie een belangrijk aspect van de opleiding. We dagen je uit om je onderscheidend vermogen te vinden. Je verenigt concept, script, regie en productie om de perfecte mix tussen techniek en creativiteit te uiten. Jouw visie vormt een beeld met kracht en expressie. Wij zorgen voor een goede en intensieve persoonlijke begeleiding; onze docenten halen het beste uit je naar boven. Aan elk goed audiovisueel verhaal ligt een visie ten grondslag.

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2024 tot 1-2-2025

Bijzonderheden Jaarlijks collegegeld inclusief praktijkbegeleiding
Collegegeld
Inclusief gebruikmaking van de digitale leeromgeving*
12 maandelijkse termijnen van € 638
Studieboeken Houd rekening met ongeveer € 700 à € 750 voor de gehele opleiding.
De boekenlijst wordt verkregen voor aanvang van jouw studie.

 

* Lesmateriaal wordt binnen de digitale leeromgeving ter beschikking gesteld en is thuis te printen. Ook is het mogelijk om tegen (extra) betaling via de webshop een geprint exemplaar te ontvangen.

Bij betaling ineens van het jaarlijkse collegegeld ontvang je een korting van 3%. De studiekosten worden jaarlijks geïndexeerd met 4% (te rekenen vanaf de startdatum van de opleiding). De cohorten die zijn gestart vanaf augustus 2021 met 2,5%. Wettelijk collegegeld voor mbo- en hbo opleidingen is niet verschuldigd.

Annuleringsregeling: zie de algemene voorwaarden op onze website.

 

Benodigdheden en bijkomende kosten 

Voor deze opleiding dien je over een camera te beschikken. Dat kan een zogenaamde DSLR Camera of een systeemcamera zijn. Je moet ermee kunnen filmen, maar ook fotograferen. Kies een camera die een ingang heeft voor een microfoon en een uitgang voor een koptelefoon. Voorkeur heeft een camera met verwisselbare lenzen.

Verder heeft iedere student ook een notebook (Windows of Mac) nodig met o.a. het editing programma Adobe Premiére Pro. De benodigde software licenties kun je via de NAVB aanschaffen met een studentenaccount bij Adobe. Als je niet zeker weet of je notebook geschikt is voor het programma, kijk dan hier.

Een externe harde schijf als back-up voorziening voor je films is aan te bevelen.

Toelatingseisen

De toelatingseis voor de 3-jarige opleiding Film en Audiovisuele Media is minimaal een mbo-4 diploma van een audiovisuele opleiding. De eventuele vrijstelling wordt individueel door de examencommissie beoordeeld en vastgelegd.

Studiefinanciering

De Dutch Filmers Academy valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, een lening of een ov-jaarkaart? Kijk dan op de website van DUO.
Let op! Onze academie staat bij DUO geregistreerd onder de afkorting N.A.V.B.

Facts 

Niveau

Hbo

Studieduur 3 jaar
Stage In laatste jaar
Diploma Ja, bachelor
Toezicht Onderwijsinspectie, NVAO, NRTO
Titel Bachelor of Arts
Fiscaal aftrekbaar Niet van toepassing
Studiefinanciering Ja

Bezoek een open dag