Log in

Audiovisuele Vormgeving (AV-Specialist)

Fotograaf: Laurens Eggen

De opleiding Audiovisuele Vormgeving (AV-Specialist) leidt je zo breed mogelijk op tot specialist van alle voorkomende films. Dit geeft je veel mogelijkheden voor de toekomst. 

De opleiding Audiovisuele Vormgeving (geregistreerd onder de naam AV-Specialist) leidt je op tot professioneel allround filmer/beeldmaker. De studie focust zich op concept- en creatieve ontwikkeling, ontwerpen, realiseren, organiseren en uitvoeren. Het doel is om je zo breed mogelijk op te leiden tot specialist van alle voorkomende (korte) films, zoals bijvoorbeeld bedrijfsfilms, animaties, reclamefilms, televisiefilms, music video’s, trailers.

In Nederland is er geen studie die zo breed opleidt als deze. Dat geeft je veel mogelijkheden voor de toekomst; de vraag naar talentvolle allround filmmakers is groot en groeiende.

Benieuwd naar het verhaal van een docent van de opleiding? Lees deze hier.

 

 

Tijdens de studie leer je alles over scriptwriting, regie, productie, techniek, montage en audio, zodat je gaandeweg de studie professioneler wordt en alle facetten van het filmen beheerst. Uiteraard krijg je les over theorie en achtergronden, zodat je goed onderlegd raakt, maar het grootste deel van de studie is praktijkgericht. Alle audiovisuele producties beginnen met het bepalen van de inhoud dat het fundament is voor audiovisueel storytelling.

 

Curriculum

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2024 tot 1-2-2025

 

Bijzonderheden Jaarlijks lesgeld inclusief praktijkbegeleiding
Lesgeld
Inclusief gebruikmaking van de digitale leeromgeving*
12 maandelijkse termijnen van € 638
Studieboeken zijn niet noodzakelijk.  

 

* Lesmateriaal wordt binnen de digitale leeromgeving ter beschikking gesteld en is thuis te printen. Ook is het mogelijk om tegen (extra) betaling via de webshop een geprint exemplaar te ontvangen.

Bij betaling ineens van het jaarlijkse collegegeld ontvang je een korting van 3%. De studiekosten worden jaarlijks geïndexeerd met 4% (te rekenen vanaf de startdatum van de opleiding). De cohorten die zijn gestart vanaf augustus 2021 met 2,5%. Wettelijk collegegeld voor mbo- en hbo opleidingen is niet verschuldigd.

Annuleringsregeling: zie de algemene voorwaarden op onze website.

 

Benodigdheden en bijkomende kosten

Voor deze opleiding dien je over een camera te beschikken. Dat kan een zogenaamde DSLR Camera of een systeemcamera zijn. Je moet ermee kunnen filmen, maar ook fotograferen. Kies een camera die een ingang heeft voor een microfoon en een uitgang voor een koptelefoon. Voorkeur heeft een camera met verwisselbare lenzen.

Verder heeft iedere student ook een notebook (Windows of Mac) nodig met o.a. het editing programma Adobe Premiére Pro. De benodigde software licenties kun je via de NAVB aanschaffen met een studentenaccount bij Adobe. Als je niet zeker weet of je notebook geschikt is voor het programma, kijk dan hier.

Een externe harde schijf als back-up voorziening voor je films is aan te bevelen.

Toelatingseisen

Om tot de opleiding toegelaten te worden heb je minimaal een diploma nodig van vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Met ieder vakkenpakket en iedere profielkeuze kun je worden toegelaten. Ook een overgangsbewijs naar klas 4 havo of 4 vwo is voldoende, evenals een afgeronde mbo 3 of 4-, havo-, vwo-, hbo- of universitaire opleiding. Door middel van een intakegesprek wordt jouw geschiktheid voor de opleiding vastgesteld.

Studiefinanciering

De Dutch Filmers Academy valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, een lening of een ov-jaarkaart? Kijk dan op de website van DUO.
Let op! Onze academie staat bij DUO geregistreerd onder de afkorting N.A.V.B.

Facts 

Niveau

Mbo niveau 4

Studieduur 3 jaar
Stage Ja
Diploma Ja, mbo niveau 4
Toezicht Onderwijsinspectie, NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Ja (mits er geen recht is op studiefinanciering)
Studiefinanciering Ja

Bezoek een open dag