Log in

Virtual Xperience Design

Blender.org
De minor Virtual Xperience design is een opleiding voor iedereen die graag aan de slag wil in de creatieve industrie, met name gericht op multi-experience beeld. Een combinatie van fotografie, film en nieuwe media zoals 3D, AR, VR en CGI.
Ben je creatief en wil je graag met het nieuwe beeld aan de slag? Dan is deze minor voor jou!

Multi-Xperience

Beeld verandert, zeker online. Je krijgt al snel de vraag; Kan het op verschillende formaten, kan het interactief, kan het bewegen, kan ik wat aan veranderen? Alles is multi-experience geworden. Traditioneel beeld verdwijnt en in digitale wereld kom je niet meer weg met een plat plaatje. Het moet leven!

Het toverwoord is hybride. Traditionele fotografie en video zullen blijven, maar om beeld meer een beleving te laten zijn, ga je gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Opdrachtgevers willen een allrounder die goed met beeld kan omgaan. Je moet smaak hebben en je moet snappen hoe je verschillende technieken kunt inzetten om dat gewenste multi-experience product te maken.

Daarvoor heb je gemengde vaardigheden nodig. Zowel offline als online.

Eigenlijk het oog van de fotograaf of filmer gecombineerd met de skills van nieuwe media zoals Computer-Generated Imagery (CGI), Virtual reality (VR), Augmented reality (AR), 3D en software zoals Blender en Unreal. Van dit alles ben je de ‘creative director’ en werkt van opdracht tot eindproduct.

 

Je leert de basics van fotograferen en filmen waar aspecten zoals licht, kleur, ruimte, vorm en compositie aan bod komen. Je gaat werken met de software van Adobe, zoals Photoshop, Premiere Pro, Illustrator, After Effects en InDesign. En natuurlijk met software zoals Blender en Unreal om goed te kunnen werken met de nieuwe media.

Je leert om creatief en oplossingsgericht te denken vanuit de vraag van de klant. Als ‘creative director’ kijk jij verder dan de standaardoplossing en begeleid het hele proces van opdracht tot eindproduct.

Studieduur

De minor duurt 5 maanden en bestaat uit twee periodes van 9 weken, waarin je bij elkaar 240 contacturen hebt. De minor levert je 30 EC's op.

 

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2023 tot 1-2-2024

Eénmalig collegegeld € 2.950

 

Benodigdheden 

Voor de start van jouw opleiding is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een notebook met Blender software en Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie). Blender is open source software en kan gratis gedownload worden via: www.blender.org. De studentenversie van Adobe kan tegen ongeveer 140 euro per jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen een Windows of Apple notebook is aan de student zelf. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Blender: https://www.blender.org/download/requirements/.

Daarnaast heb je een externe harde schijf nodig als back-up voorziening en een muis met drie knoppen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot de minor CGI dien je student te zijn bij een hogeschool of universiteit.

Studiefinanciering

De Dutch Filmers Academy valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, een lening of een ov-jaarkaart? Kijk dan op de website van DUO. Let erop dat studiefinanciering alleen van toepassing is indien je student bent aan een hogeschool of universiteit. 

De Dutch Filmers Academy is niet opgenomen in de Kies-op-maatsystematiek. Dit betekent dat je apart toestemming moet vragen om de minor te volgen op je eigen school. Dat kan bij de examencommissie, de minorcoördinator of je opleidingsmanager. Het kan zijn dat de school je minor betaalt. Zo niet, dan betaal je deze zelf. Dit is aan te kruisen op de leerovereenkomst.

Facts 

Niveau

Studieduur


Stage

Diploma

Toezicht 


Fiscaal aftrekbaar

Studiefinanciering

Hbo-bachelor

1 semester
(5 maanden)

Nee

Certificaat, 30 EC's

Onderwijsinspectie,
NVAO, NRTO

Niet van toepassing

Ja

Bezoek een open dag