Log in

!! Wegens succes is de inschrijfperiode verlengd! Meld je nu aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. !! Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud en wil je meer weten over fotografie of film? Doe dan mee aan Sparkel2Doen!

Ben je tussen de 14 en 27 jaar oud en wil je meer weten over fotografie of film? Doe dan mee aan Sparkel2Doen!

 

Bij Sparkel2Doen krijg je de mogelijkheid om jouw talenten en jouw motivatie te ontdekken. Bij de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie kun je gratis een cursus fotografie of film volgen. Je mag zelf kiezen. Na het behalen van de cursus ontvang je een certificaat. Een mooie aanvulling op jouw cv en handig bij het maken van een studiekeuze, het vergroten van je netwerk of de volgende stap in je carrière.


Doe mee als

Jij je creatief wilt ontwikkelen
Jij nieuwe vrienden wilt maken
Jij je eenzaam voelt door bijvoorbeeld de gevolgen van de coronacrisis
Jij een tussenjaar hebt
Jij je wilt oriënteren op een toekomstige studie of baan
Jij een ziekte of beperking hebt
Jij iets voor de maatschappij wilt terugdoen
Jij je plek nog moet vinden in de maatschappij  
Jij gewoon een steuntje in de rug nodig hebt

Iedereen is van harte welkom! 

Aanmelden

De cursussen starten in april 2023. Je volgt de cursus op vrijdag of zaterdag en je kunt kiezen voor al onze locaties: Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam of Eindhoven (of online). De cursussen duren in totaal acht weken. Je sluit jouw cursus af met een foto-tentoonstelling of een filmvertoning!

Meld je nu aan via de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Definitieve cursusdata:
Les 1: zaterdag 18 november
Les 2: zaterdag 25 november

Les 3: zaterdag 2 december
Les 4: zaterdag 9 december
Les 5: zaterdag 16 december

Les 6: zaterdag 13 januari
Les 7: zaterdag 20 januari
Les 8: zaterdag 27 januari

Eindtentoonstelling: zaterdag 3 februari


Wat is Sparkel2Doen? 

Sparkel2Doen is een initiatief van Maatschappelijke Diensttijd en Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland. In samenwerking met: W&B Consultants, theaterproducent John van der Sanden, Studio Krom en maX Music. Sparkel2Doen richt zich op alle jongeren en biedt hen de kans om zich te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en workshops.

 

RGK 20190919 003 verkleind DEF  

Maak jouw eigen fotoserie


Ben jij gefascineerd door fotografie en ga je graag zelf aan de slag, maar weet je nog niet zo goed hoe? Dan is deze fotografiecursus wat voor jou. Fotograferen is keuzes maken. Dat leren we je. Wat fotografeer je en wat juist niet? Welk perspectief kies je? Hoe stel je de camera in? Hoe maak je een mooie compositie? Tijdens deze fotografiecursus leer je meer te zien en vooral anders te kijken naar de wereld om je heen. In deze hands-on cursus komen portretfotografie en studiofotografie aan bod. Je fotografeert zowel in de studio als buiten. Ook maak je kennis met de verschillende fotografiegenres: portret-, documentaire-, landschap-, architectuur-, reclame en modefotografie.

De fotografiecursus is tweeledig. Je gaat aan de slag met de basistechnieken van de fotografie, maar ook met het bewerken van jouw foto’s in Adobe Lightroom. Op deze manier kan je jouw foto’s optimaal bewerken met als resultaat: het perfecte plaatje.

De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht fotografie en beeldbewerking. Je kiest een eigen onderwerp en werkt aan de realisatie van jouw eigen fotoserie. Bij het met goed gevolg afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Doe alvast inspiratie op! Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door studenten van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

        

RGK 20190919 012 verkleind DEF

RGK 20190919 011 verkleind DEF

 

Maak jouw eigen film


Wil je een verhaal vertellen met beeld en geluid, maar weet je nog niet hoe? Dan is deze filmcursus wat voor jou. In deze cursus maak je kennis met alle aspecten die komen kijken bij het maken van een film. In een veilige omgeving leer je hoe je de terminologie en wetten van film in de praktijk kan brengen. Dit is je eerste stap op weg naar het regisseren en realiseren van jouw eigen film!

Tijdens deze cursus leer je hoe het proces van filmmaken in elkaar steekt: pre-productie, productie en post-productie. Je gaat aan de slag met het schrijven van jouw eerste korte scenario en je leert wat de narratieve middelen binnen de film zijn: plot, structuur, personages, beeld en geluid. Er wordt aandacht besteed aan camera- en geluidstechnieken. Je leert de basisprincipes van cameravoering en de belichtingsdriehoek (sluitertijd, diafragma en ISO), maar ook de camerastandpunten en -bewegingen en compositie. Daarnaast leer je alles over geluid. Geluiden kunnen de aandacht van de kijker richten op datgene wat de beelden laten zien en kunnen bovendien aandacht vragen voor wat we niet zien.

Verder leer je in deze cursus om een film te produceren. Wat heb je allemaal nodig voordat je daadwerkelijk een opname kunt maken. Voordat je de camera aan zet? Denk hierbij aan: de benodigde camera, licht- en geluidsapparatuur, technische staf, acteurs, kleding, locaties, props, catering, bouwers, stuntmannen en -vrouwen, make-up, elektra, beveiliging, transport, verzekering, pers, fotografen en vergunningen. Nadat je alles geregeld hebt, ga je aan de slag met het draaien van jouw eigen film. Dit doe je in samenwerking met andere cursisten.

Het laatste deel van de cursus gaat in op de basisbeginselen van montage. In de montage komt alles bij elkaar. De ideeën, verhaallijnen, sferen, emoties, geluiden, muziek; hier ga je aan het werk met alle elementen om er één verhaal van te maken. Je werkt met het programma Adobe Premiere Pro.

Tegen het einde van de cursus heb je een eigen korte film gemaakt waarmee je de cursus afrondt. Bij het met goed gevolg afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Doe alvast inspiratie op! De films op deze pagina zijn gemaakt door studenten van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

  

Fotografie inspiratie

Annabelle Kubler verkleind DEF      anouk strijbos fotografie module 3 modeserie 1 verkleind DEF      theBike 0001 verkleind DEF

Film inspiratie
 

 

1 SPARK2DOEN logo full color3 RZN Naam Rechts22 MDT logo met tekstring frisCanon Logo

Fotograaf: Rens Kingma