Log in

Film

Fotograaf: Nikki Kirpestein

Film is overal om ons heen. Op allerlei platforms communiceren we met bewegend beeld. Wil jij een concept vertalen naar een script om dat te filmen en te editen? Heb je interesse in interviewtechniek en storytelling? De korte hbo-minor Film is dan een interessante aanvulling op jouw studie.

Minor

Met de hbo-minor Film leer je binnen vijf maanden de basis van filmmaken: de techniek van de camera (locatie én studio) en montage m.b.v. Adobe Premiere Pro. Daarnaast krijg je specifieke modules zoals filmgeschiedenis, scenario en interviewtechniek. We bieden kleinschalig onderwijs in een inspirerende, creatieve omgeving voorzien van alle technische faciliteiten. Je wordt begeleid door bevlogen docenten, zzp-ers die met twee benen in de filmpraktijk staan. De minor Film is een waardevolle aanvulling op je huidige hbo- of academische opleiding.

Je volgt 2-3 dagen per week lessen aan de opleiding Film en Audiovisuele Media. Het lesprogramma wordt samengesteld op basis van het startmoment (augustus of februari).

Programma

De minor duurt 5 maanden en bestaat uit twee periodes van 9 weken, waarin je bij elkaar 240 contacturen hebt. Een korte tijd, maar er komt veel aan bod: filmgeschiedenis, scenario en interviewtechniek. Soms wordt er op locatie gefilmd.

De minor levert je 30 EC's op. In sommige gevallen kun je een halve minor volgen waarvoor je 15 EC's krijgt.

 

Curriculum

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2021 tot 1-2-2022

Eénmalig collegegeld € 2.250

 

Benodigdheden 

Voor deze opleiding dien je over een camera te beschikken. Dat is een zogenaamde DSLR camera, waarmee je niet alleen kan fotograferen maar ook kan filmen. Het is raadzaam een camera te kiezen die een ingang heeft voor een microfoon en eventueel een uitgang voor een koptelefoon. Dat laatste is niet noodzakelijk, maar wel handig.

We vragen van iedere student ook een notebook (Windows of Mac) met het editing programma Adobe Première Pro. Die software kun je kopen met een studentenlicentie bij Adobe. Een externe harde schijf als back-up voorziening voor je films is aan te bevelen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot de minor Film dien je student te zijn bij een hogeschool of universiteit.

Studiefinanciering

De Dutch Filmers Academy valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, een lening of een ov-jaarkaart? Kijk dan op de website van DUO. Let erop dat studiefinanciering alleen van toepassing is indien je student bent aan een hogeschool of universiteit. 

De Dutch Filmers Academy is niet opgenomen in de Kies-op-maatsystematiek. Dit betekent dat je apart toestemming moet vragen om de minor te volgen op je eigen school. Dat kan bij de examencommissie, de minorcoördinator of je opleidingsmanager. Het kan zijn dat de school je minor betaalt. Zo niet, dan betaal je deze zelf. Dit is aan te kruisen op de leerovereenkomst.

Facts 

Niveau

Studieduur


Stage

Diploma

Toezicht 


Fiscaal aftrekbaar

Studiefinanciering

Hbo-bachelor

1 semester
(5 maanden)

Nee

Certificaat, 30 EC's

Onderwijsinspectie,
NVAO, NRTO

Niet van toepassing

Ja

Bezoek een open dag