Log in

Lizzy Diesveld studeert HBO Film & Audiovisuele Media aan de Dutch Filmers Academy.

 

Liselotte is de naam in haar paspoort, maar eigenlijk noemt iedereen de 23-jarige Lizzy. Ze volgt de voltijd opleiding Allround visuele media en zit inmiddels alweer in haar afstudeerjaar. In haar vrije tijd was ze al veel bezig met filmmaken, een opleiding daarin doen, was dan ook een logische vervolgstap. Haar passie voor video’s maken begon bij een opdracht Frans. Ze was gelijk helemaal verkocht en schoot op vakanties met haar familie standaard de videocamera helemaal vol. Toch was ze zich niet meteen bewust dat ze hier ook haar beroep van zou kunnen maken.

“Toen ik heel klein was, wilde ik boself of dierenarts worden. Toen ik doorhad dat boself het zeker niet ging worden en dierenarts toch niet helemaal mijn ding was, had ik heel lang veel vraagtekens bij wat ik moest gaan doen. Na een tussenjaar van - per ongeluk - drie jaar ben ik eigenlijk vooral veel dingen gaan doen die ik echt leuk vond. Ik ontdekte dat er een aantal scholen waren, waar ik mijn passie kon gaan uitoefenen en koos uiteindelijk voor de NAVB.”

Wat ze vooral heel fijn vond aan deze opleiding, was dat deze heel allround was. Zo heeft ze nog even de tijd gehad om te ontdekken voordat ze zich echt ging specialiseren. Nu heeft ze ook een heel breed beeld van wat er op de set allemaal belangrijk is en speelt en langer kunnen nadenken over wat ze leuk vindt.

“Het tofste aan mijn opleiding vind ik dat je je omringt met allemaal mensen die dezelfde passie hebben als jij. Dat heeft mij echt enorm geholpen om echt met elkaar te creëren. Niet alleen je kleine zusje voor de camera, maar echt met elkaar een creatief proces aangaan.”

Langzaamaan gaat Lizzy zich steeds meer specialiseren. Ze neigt ernaar zich te gaan ontwikkelen als Director of photography of zich verder te verdiepen in special effects en CGI. Echte dromen in haar carrière heeft ze niet. Ze streeft niet naar bekendheid. Wat haar wel heel vet lijkt is om artistiek culturele invloed te hebben. Het opbouwen van een netwerk of community staat absoluut op haar verlanglijstje. Invloed uitoefenen op een nieuwe generatie en hoe films gemaakt worden.

Ze lacht “Misschien heb ik toch wel een droom ja haha.”

Het behalen van haar propedeuse was een goede motivator om aan de slag te blijven. Al heeft ze wel een belangrijke boodschap voor nieuwe studenten die starten aan de NAVB.

“Veel ervaring doe je vooral op buiten school. Ik ging zelf opeens “ja” zeggen op dingen. Iemand vroeg mij om een videoclip te maken voor zijn band. Ik had het nog nooit gedaan, maar besloot het gewoon te gaan doen. Spannend dat het was! Nu zou ik dingen wel anders aangepakt hebben, maar dat leer je alleen door het echt te gaan doen. Vandaag de dag krijg ik nog steeds aanvragen van mensen om clips te gaan maken. Die motivatie om ook buiten de lessen aan de slag te gaan, heb je echt nodig om het uiterste uit je opleiding te halen. Dat vind ik echt een dikke aanrader. Op school krijg je de handvatten, jij bepaalt wat je ermee doet."

Over 5 jaar zien we Lizzy achter de camera. Ze gelooft dat het voor TV tegen die tijd wel over is, dus wil vooral aan de slag om toffe dingen op het internet te maken, dat kan echt mega divers zijn.

“Als je wilt weten wat, moet je me maar volgen op Instagram” grapt ze. Vol dromen en passie zit Lizzy in elk geval wij en wij blijven haar dan ook zeker na haar opleiding in de gaten houden!