Log in
De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie heeft Brendan van den Beuken aangesteld als Hoofd Opleidingen. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de invulling en coördinatie van de opleidingen binnen de twee faculteiten van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie: de Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy.

 

Brendan van den Beuken brengt veel ervaring met zich mee naar zijn nieuwe functie. Dankzij zijn ervaring als zelfstandig fotograaf en zijn eerdere periode als docent aan de Nederlandse Fotovakschool, weet hij als geen ander wat er van de toekomstige generatie fotografen en filmmakers wordt verwacht. Brendan heeft de juiste expertise om het curriculum verder te ontwikkelen, zodat studenten allround opgeleid kunnen worden tot zelfstandige, professionele fotografen en filmmakers, die in vrijwel alle segmenten van het vak aan de slag kunnen.

"Fotografie en bewegend beeld worden steeds belangrijker en we zien dat er ook op technologisch vlak veel nieuwe ontwikkelingen zijn, die invloed hebben op het vak", vertelt Van den Beuken. "De toekomst van beeldcreatie ligt in innovatie en digitalisering. Daaraan besteden we in de opleiding veel aandacht. Daarnaast zijn creativiteit en ondernemerschap belangrijke componenten tijdens de opleiding. We ontwikkelen bovendien steeds meer verdiepende cursussen die aansluiten op de behoefte in de markt. Voorbeelden zijn architectuurfotografie en slow photography. Onlangs hebben we het 'Cross Lab' opgezet, een module voor de hbo fotografie- en filmopleidingen waar studenten kennis kunnen maken met de toepassing en communicatie van beeld op meerdere mediakanalen tegelijk. De technische eisen, die al die kanalen aan het beeldmateriaal stellen, wisselen sterk."

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie biedt opleidingen van verschillende duur en opleidingsniveau, variërend van voltijd en deeltijd hbo- en mbo-opleidingen, tot specifieke cursussen. "De Academie is continu in beweging om zich te blijven ontwikkelen. Mijn streven is dat de opleiding een voorloper in de markt wordt met kwalitatief hoogwaardig en eigentijds onderwijs dat nauw aansluit op de praktijk en de arbeidsmarkt."