Log in
Vanaf midden 2019 kun je ook in Eindhoven uitgroeien tot creatief fotografisch ondernemer of allround filmprofessional!
(Mbo, hbo, deeltijd en voltijd.)

 

Opleidingswensen van studenten kunnen heel verschillend zijn. Als één van de oudste en meest gerenommeerde opleidingsinstituten voor beroepsfotografen en allround filmmakers heeft de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie daar al jarenlang ervaring mee. Het instituut startte ruim 78 jaar geleden als ‘De Fotovakschool’ met een vakopleiding fotografie. Inmiddels is het uitgegroeid tot een academie met naast de vakopleidingen erkende en geaccrediteerde mbo- en hbo-opleidingen op het gebied van fotografie en film. Vorig jaar zomer zette het instituut een belangrijke stap in haar geschiedenis met de nieuwe naam: Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

Met een groeiende vraag naar fotografie- en filmonderwijs mag de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie op een prominente plaats in het zuiden niet ontbreken. Naast Apeldoorn, Amsterdam, Hilversum en Rotterdam mag nu ook het bruisende en creatieve Eindhoven aan dit mooie rijtje van vestigingen worden toegevoegd. De school start haar vestiging te midden van een dynamische en inspirerende onderwijsomgeving, namelijk op de TU/e Campus. Hier ontmoeten nationale en internationele studenten elkaar en zorgen technologie, wetenschap, onderwijs en design voor een onderlinge kruisbestuiving.

In Eindhoven biedt de academie ruimte voor zowel de fotografie- als filmstudent. Ook binnen het domein beeldcommunicatie is er veel diversiteit. Studenten die gedegen voorbereid willen worden op de beroepspraktijk als fotograaf of filmmaker kunnen hier hun opleiding starten. Eveneens kunnen beeldliefhebbers die hun kennis en visie willen verbreden op het gebied van beeldcreatie hier hun talenten inzetten en een eigen stijl ontwikkelen.

 
Toekomstig studenten kunnen de nieuwe vestiging al op korte termijn bezoeken. Op donderdagavond 18 april en op woensdagavond 22 mei 2019 organiseert de school tussen 18:00 uur en 21:00 uur een open avond. Daarnaast vindt op zaterdag 11 mei tussen 10:00 uur en 15:00 uur een open dag plaats.

 

Het nieuwe adres: 

TU/e Campus 
IPO-Gebouw (laagbouw) 
De Lismortel 3 
5612 AZ Eindhoven