Log in

Tijdens de studie leer je alles over scriptwriting, regie, productie, techniek, montage en audio, zodat je gaandeweg de studie professioneler wordt en alle facetten van het filmen beheerst. Uiteraard krijg je les over theorie en achtergronden, zodat je goed onderlegd raakt, maar het grootste deel van de studie is praktijkgericht. Alle audiovisuele producties beginnen met het bepalen van de inhoud dat het fundament is voor audiovisueel storytelling.


Vorm van de vooropleiding

De lessen worden gegeven op een weekavond (19:00 - 22:00) of zaterdagochtend (09:30 -12:30). De opbouw is gericht op het maken van een film en wordt analoog aan het proces van filmmaken opgesplitst in pre-productie, productie en post-productie. Daarnaast verwachten we van je dat je thuisopdrachten uitvoert in de vorm van zowel praktische- als theoretische opdrachten.


Pre-productie

Alles begint met een verhaal. In de pre-productie focussen we op het bedenken van een onderwerp en het uitschrijven van een concept voor de film die gemaakt gaat worden gedurende deze vooropleiding. De voorgestelde keuze voor de vorm van de film is de mockumentary. Een mockumentary is een verzonnen verhaal (fictie-film) gepresenteerd als een waargebeurd verhaal (documentaire). Daarnaast wordt er aandacht besteed aan filmtaal, enkele basis technische aspecten van de camera, geluid en planning voor de productie van de film.


Productie

In twee weken moeten alle opnames worden gemaakt voor de drie geselecteerde producties. We kiezen ervoor om de taken zoveel mogelijk te laten rouleren, zodat iedere student inzicht krijgt in de belangrijkste (hoofd)taken van de opnamefase. Voor deze kleine producties gaat het voornamelijk om de regie, camera, licht, geluid en opnameleiding.


Post-productie

Alle opnames zijn klaar en nu komt het erop aan iets moois te maken met al het ruwe materiaal. Het in elkaar zetten van de film, de montage, bestaat uit een voor- en eindmontage. In deze twee weken word je vertrouwd gemaakt met de basisbeginselen van montage. Je krijgt inzicht in het beeld en geluidritme van de film. In de montage komt alles bij elkaar: de ideeën, verhaallijnen, sferen, emoties, geluiden en muziek. Hierna ga je aan het werk met alle elementen om er één verhaal van te maken. De montage is de uiteindelijke uitvoering van je compositie, alleen deze keer niet met muziek, maar met beeld. Ook beeld heeft zijn eigen ritme. Je eindigt de cursus met de presentatie en bespreking van je zelfgemaakte film.




 

Facts 

   
Studieduur 10 weken
Stage n.v.t.
Certificering Certificaat
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Nee

Studiefinanciering

Nee

Bezoek een open dag