Log in

Speed Course Filmmaken & Summer School Film

Het doel van de Speed-course Filmmaken is om een week lang het filmvak te proeven en een eigen korte film te maken samen met je medestudenten. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod!

Je maakt kennis met de verschillende disciplines van film maken (fictie en documentaire) alsmede acteren en monteren. Zo krijg je van alles wat mee en draai je je eigen korte film. Zo ga je er samen met je medestudenten op uit en maak je bijvoorbeeld een reportage van Amsterdam met professionele camera’s. Daarnaast film je een scène waarin je ofwel acteert, het camerawerk verzorgt of waarin je de regie in handen hebt.

Filmen

Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en je draait je eerste shots. Welke shots heb je allemaal? En natuurlijk heel belangrijk: wat is het doel van zo'n shot? Doordat je tijdens de lessen direct alles in praktijk uitprobeert leer je al snel hoe je een verhaal kunt vertellen doormiddel van film. Je schrijft een kort plan en interviewt een van je medestudenten. Hierbij maak je gebruik van de camera's en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd.


Acteren

Naast het filmen en houden van interviews maak je ook kennis met het vak acteren. Je krijgt verschillende speloefeningen, handige feitjes en tips en je leert hoe je je kunt transformeren naar je rol. Hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de tekst echt gaat leven? Wat zijn goede manieren om je tekst te leren? Nu je deze kennis hebt pas je dat toe door zelf een scene te spelen.

Mocht je het minder leuk vinden om te acteren kun je als regisseur, geluidsman/vrouw of cameraman/vrouw aan de slag als de scenes gespeeld worden. We zorgen er altijd voor dat iedereen een functie heeft wat het beste bij hem/haar past.


Regisseren

Naast het regisseren van acteurs kun je er ook voor kiezen om een korte item te regisseren. Je schrijft hiervoor een plan waarin je voor jezelf een aantal zaken helder krijgt. Zoals wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Als je je plan af hebt kun je in duo's het item gaan draaien. Dit kan en mag rondom de school. Als je klaar bent kom je terug naar school en zorg je ervoor dat al jouw beelden veilig om de computer staan.


Monteren

In de eerste lessen van de opleiding ben je vooral bezig geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scene gefilmd of je item gedraaid. Nu is het tijd om eens te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uit zien. Wat kun je er allemaal mee en hoe monteer je al het materiaal tot een goede film? Je maakt kennis met montage en maakt een eerste edit!


Korte film

In de laatste fase van de opleiding kies je welk onderdeel je het leukste vond en waar je nog meer van zou willen leren. Zo kun je bijvoorbeeld nog een scene opnemen, monteren of extra shots draaien voor je item. Uiteindelijk zorg je er zelf voor dat je een eindfilm hebt welke je aan het einde van de cursus kunt presenteren.

 

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment



Summer School

Het is tevens een optie om gedurende één week in de zomer in de maand juli de opleiding Speedcourse Filmmaken te volgen. Tijdens de Summer School vinden de lessen in week 28 plaats op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag op de volgende locaties: Eindhoven en Amsterdam.

Prijzen 1-2-2023 tot 1-2-2024

 

Bijzonderheden Lesgeld
Lesgeld
Inclusief gebruikmaking van de digitale leeromgeving*
€595
Studieboeken zijn niet noodzakelijk.  

 

Benodigdheden en bijkomende kosten

Voor deze opleiding dien je over een mobiel of een camera te beschikken. Dat kan een zogenaamde DSLR Camera of een systeemcamera zijn. Je moet ermee kunnen filmen, maar ook fotograferen. Kies een camera die een ingang heeft voor een microfoon en een uitgang voor een koptelefoon. Voorkeur heeft een camera met verwisselbare lenzen.

Verder heeft iedere student ook een notebook (Windows of Mac) nodig met o.a. het editing programma Adobe Premiére Pro. De benodigde software licenties kun je via de NAVB aanschaffen met een studentenaccount bij Adobe. Als je niet zeker weet of je notebook geschikt is voor het programma, kijk dan hier.

Een externe harde schijf als back-up voorziening voor je films is aan te bevelen.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze opleiding is geen vooropleiding vereist, maar je dient wel minimaal 16 jaar of ouder te zijn.

Facts 

   
Studieduur 1 week
Stage n.v.t.
Certificering Bewijs van deelname
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Nee

Studiefinanciering

Nee

Bezoek een open dag