Log in

Aron Siranovic volgt de hbo filmopleiding' Film en Audiovisuele Media' aan de Dutch Filmers Academy.

 

Maak kennis met Aron, een 20-jarige student Film aan de Dutch Filmers Academy. Op dit moment is Aron nog druk bezig op de Dutch Filmers Academy, maar hij hoopt straks de overstap naar de XR-Academy te maken. Aron beschrijft zichzelf als een 3D-artiest met een oneindig creatieve geest en een liefhebber van films en filosofie. Het was geen verrassing dat Aron ervoor koos om 3D-artiest te worden. Met zijn eindeloze drive kan hij namelijk binnen 3D echt zijn ei kwijt, omdat 3D eindeloze mogelijkheden biedt. Hij brengt dan ook graag uren door in het VXD-lokaal om zoveel mogelijk te leren, ook buiten zijn lessen. En alsof hij op school nog niet genoeg leert, werkt hij naast zijn studie aan verschillende projecten, van het maken van films en video's tot het ontwerpen van schoenen.

Maar Aron…wat moeten wij ons nou eigenlijk voorstellen bij jouw CGI, 3D en animatiewerk?

Aron: "Dat kan echt van alles zijn. De dingen die ik tof vind die ik heb gemaakt, plaats ik op een speciale Instagrampagina. Een tijdje terug heb ik bijvoorbeeld een vette 3D-animatie gemaakt, waar ik trots op ben. Ik zou zeggen, bekijk het vooral! Op de pagina zie je heel diverse werken die ik heb gemaakt. Dat vind ik ook zo gaaf, dat je met techniek zulke uiteenlopende dingen kunt doen. Bij 3D gaat het erom dat iets eruitziet alsof het echt bestaat in de ruimte. In de wereld van computergraphics betekent dit dat er digitale modellen worden gemaakt van objecten en omgevingen die er zo echt mogelijk uitzien en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken.”

CGI staat voor Computer-Generated Imagery. Dat betekent dat de afbeeldingen die we zien op een computer zijn gemaakt. Dit kan zowel 2D als 3D zijn. 3D-CGI wordt vaak gebruikt om realistische en complexe modellen te creëren voor films, videogames en andere toepassingen. Kortom, 3D en CGI zijn manieren om gave dingen te maken met behulp van computers. Denk aan films, games, architectuur, productontwerp en nog veel meer!

Toen Aron klein was, wilde hij kok of kunstenaar worden, maar nu ziet hij zichzelf als autonoom kunstenaar en ondernemer. En ondernemend is hij zeker. Hij is van plan om meerdere eigen bedrijven te starten. Een bedrijf voor CGI/3D en een productiebedrijf voor films en video's. Daarnaast is zijn droom om ook iets terug te geven aan de wereld door een goed doel te starten. Aron: "Er liggen mooie kansen om de levensstandaard op bepaalde plekken te verbeteren en als ik daar een mooie bijdrage aan kan leveren, dan zou ik dat graag willen doen.”

Aron is erg enthousiast over de NAVB. Dat is vooral omdat zijn filmopleiding heel allround is. Zo heeft hij een goed beeld wat er op alle vlakken van de film gebeurt. Hij geniet van de variatie in vakken en docenten en het feit dat hij zijn opleiding naar eigen hand kan zetten. Aron neemt zijn studie serieus en beschouwt elk voltooid project als een mijlpaal die gevierd moet worden.

Als je Aron tegenkomt in de praktijk, zul je hem altijd met zijn computer of laptop in de weer zien. Maar ook een speciale app op zijn telefoon en een externe harde schijf zijn onmisbaar. Hij maakt zijn 3D en CGI-animaties met zijn vaste programma's zoals Polycam, Blender en Unreal Engine 5. Om alles vervolgens samen te brengen is Premiere Pro, zijn partner in crime.

Wanneer je volgens Aron voor de NAVB moet kiezen? “De Dutch Filmers Academy is echt een brede opleiding op hbo-niveau. De praktijkgerichte docenten en de focus op het opbouwen van een carrière en netwerk voor de toekomst, maakt dat je écht leert hoe het in de praktijk gaat. Ik waardeer de handvatten die ik krijg aangereikt.” Wel heeft hij nog een hele belangrijke tip voor de studenten die net aan de NAVB beginnen: “Je maakt zelf je opleiding. De docenten rijken je echt van alles aan, maar aan jou is het om het ultieme eruit te halen. Dat kan ik echt iedereen aanbevelen. Dan kan je echt je doelen bereiken.”

Aron heeft genoeg dromen en wij weten dan ook zeker dat hij die met zijn motivatie waar kan maken! Wij kijken al uit naar zijn toekomst!