INITIATIEF VAN FOTOVAKSCHOOL

HBO opleiding

Film en Audiovisuele Media zijn niet meer weg te denken in de wereld en krijgen een steeds  belangrijkere rol bij het vertellen van elk verhaal. Naast film voor het grote publiek in de bioscoop en op televisie, nemen corporate film en opdrachtfilm hierin ook een grote vlucht. Gevolg hiervan is een groeiende vraag naar nieuwe allround filmers met een eigen visie op film. Met de  opleidingsvariant Film en Audiovisuele Media (geregistreerd bij de Fotovakschool onder de naam Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie) wordt de gretige vraag van bedrijven vervuld. Iets voor jou? Film en Audiovisuele Media geeft je de ruimte te ontplooien tot een creatieve allround filmer die werkt vanuit visie en onderscheidend vermogen.

Inhoud

De opleiding bestaat grofweg uit de volgende disciplines:

  1. Film en Audiovisuele theorie
  2. Productie en productietechnieken
  3. Maatschappij en ondernemerschap
  4. Opbouwen van een portfolio

Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor het ontwikkelen van alle technische vaardigheden met betrekking tot onderwerpen als script writing, cinematografie, locatiescouting, casting, research, productie, filmtechnieken, beeldbewerking, montage en sound. Verder besteden we aandacht aan achtergronden als filmgeschiedenis, cultuurfilosofie en communicatie, analyse van film en audiovisuele media, maar ook aan vooruitzichten zoals cultureel ondernemerschap, financiering, (film)marketing en multimedia.

Daarnaast is het vormen van visie een belangrijk aspect van de opleiding. We dagen je uit om je onderscheidend vermogen te vinden. Je verenigt concept, script, regie en productie om de perfecte mix tussen techniek en creativiteit te uiten. Jouw visie vormt een beeld met kracht en expressie. Wij zorgen voor een goede en intensieve persoonlijke begeleiding; onze docenten halen het beste uit je naar boven. Aan elk goed audiovisueel verhaal ligt een visie ten grondslag.

Duur opleiding

De  hbo-opleidingsvariant Film en Audiovisuele Media (CROHO: Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie) duurt 4 jaar. Aantal contacturen per week: 15.

Toelatingseisen

  • Je beschikt minimaal over: mbo4, havo of vwo. 
  • Door middel van een intakegesprek zullen we jouw geschiktheid voor de opleiding vaststellen.

Diploma

Wanneer je de opleiding Film en Audiovisuele Media (TFB) succesvol hebt afgerond, ontvang je een erkend hbo-diploma Bachelor of Design.

Een creatief allround filmer is na afstuderen in staat elke boodschap in film te verpakken en heeft bovendien het vermogen in elke context, cultureel, sociaal-maatschappelijk en politiek te kunnen werken. Er liggen weloverwogen inhoudelijke en technische keuzes ten grondslag aan je werk. Als creatief professional kun je zelfstandig ondernemer worden, of werken bij reclame- en communicatiebureaus, film- en tv-producenten, AV productiebedrijven, redacties, enzovoort. Je bent breed onderlegd, hebt een kritische blik op de wereld kunnen ontwikkelen en kunt verhalen vertalen in audiovisuele producties in de breedte: corporate film, opdracht film, korte film, commercials, videopresentaties, music video’s, televisie, feature film, documentaires, reality, drama, fictie. Die veelomvattende focus biedt je tevens de mogelijkheid om als zelfstandige te gaan werken als zelfstandig filmmaker, documentairemaker, contentschrijver, scenarioschrijver of format ontwikkelaar.

Plaats en data

Start collegejaar: september 2018
Leslocatie: Hilversum, Korte Noorderweg 12, 1221 NB Hilversum

Kosten en studiefinanciering

De Dutch Filmers Academy is een particulier onderwijsinstituut zonder winstoogmerk en is een onderdeel van de Nederlandse Fotovakschool. Bekijk de prijslijst voor de opleiding Film en Audiovisuele Media.

Studenten van deze opleiding komen in aanmerking voor studiefinanciering. Kijk hier voor de eventuele voorwaarden die hieraan verbonden zijn.

HET BESTE VAN DE FILMWERELD